ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΣΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ!!!
ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!!
ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΩΝ!!!

Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να
ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ΄τον
κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να
σμίξουμε τον κόσμο
(Γιάννης Ρίτσος)

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ
ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
(Φώτης)

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ένα τρομακτικό app αναγνώρισης προσώπου ίσως φέρει το τέλος της ιδιωτικότητας ακόμη και στο δρόμο!!!!



Το FindFace εμφανίστηκε στη Ρωσία και φαίνεται να αναγνωρίζει σχεδόν τους πάντες με μόνο μια φωτογραφία
Σάβ, 21/05/2016 - 16:09
Το FindFace εμφανίστηκε στη Ρωσία και φαίνεται να αναγνωρίζει σχεδόν τους πάντες με μόνο μια φωτογραφία
Οι ιδρυτές αυτής της νέας εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου μπορεί σύντομα να γίνουν οι άνθρωποι που θα τερματίσουν το δικαίωμα στη δημόσια ανωνυμία.
Το FindFace εμφανίστηκε πριν από δύο μήνες και επί του παρόντος λειτουργεί στη Ρωσία.
Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να φωτογραφίζουν ανθρώπους και να εντοπίζουν την ταυτότητά τους, με 70% αξιοπιστία.
Λειτουργεί με τη σύγκριση των φωτογραφιών στο προφίλ τους στο Vkontakte, ένα κοινωνικό δίκτυο παρόμοιο με το Facebook και εξαιρετικά δημοφιλές στη Ρωσία, με περισσότερους από 200 εκατομμύρια λογαριασμούς.
Στο μέλλον, οι σχεδιαστές φαντάζονται έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα περπατούν στο δρόμο και όποιος καταφέρει να τους βγάλει μια σχετικά καθαρή φωτογραφία θα μπορεί να τους εντοπίζει μέσω των κοινωνικών δικτύων.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξη λειτουργίας του app, 500.000 χρήστες έχουν ήδη κάνει πάνω από 3 εκατ. αναζητήσεις, σύμφωνα με τους ιδρυτές του, τον 26χρονο Artem Kukharenko και τον 29χρονο Alexander Kabakov.
Σε αντίθεση με άλλες τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου, ο αλγόριθμος επιτρέπει γρήγορες αναζητήσεις σε μεγάλα σύνολα δεδομένων: Τρία εκατομμύρια αναζητήσεις σε μια βάση δεδομένων σχεδόν 1 δισ. φωτογραφιών - που είναι στην ουσία εκατοντάδες τρισεκατομμύρια συγκρίσεις.
"Με αυτόν τον αλγόριθμο, μπορείτε να αναζητήσετε κάποιον μέσα από ένα δισεκατομμύριο φωτογραφίες σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο από έναν κανονικό υπολογιστή " δήλωσε ο Kabakov κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στον Guardian.
O ίδιος ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στα ραντεβού και στην εύρεση συντρόφου: "Αν δείτε κάποιον που σας αρέσει, μπορείτε να τον βγάλετε μια φωτογραφία, να βρείτε την ταυτότητά του και στη συνέχεια να του στείλετε ένα αίτημα φιλίας".
Μια άλλη εφαρμογή που μπορεί να φανεί χρήσιμη, όπως λέει ο ιδρυτής του είναι ακόμη πιο αλλόκοτη. Ο Kabakov ισχυρίζεται πως ο χρήστης μπορεί να βάλει στην αναζήτηση μια φωτογραφία ενός διάσημου και να του επιστραφούν τα αποτελέσματα όσων ανθρώπων του μοιάζουν, οπότε και να τους εντοπίσει για να δοκιμάσει ένα ραντεβού μαζί τους.
Αρκετοί πάντως αντιδρούν στη λειτουργία της εφαρμογής και ανησυχούν για τις συνέπειες.
Ήδη η εφαρμογή έχει χρησιμοποιηθεί από έναν φωτογράφο στην Αγία Πετρούπολη οποίος φωτογράφισε άγνωστους στο μετρό και στη συνέχεια τους εντόπισε με μεγάλη επιτυχία, κάτι που σόκαρε πολλούς αναγνώστες της είδησης.
Η τεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει με οποιαδήποτε φωτογραφική βάση δεδομένων, αν και προς το παρόν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Facebook λόγω τεχνικού αποκλεισμού.
Οι Kukharenko και Kabakov επέστρεψαν πρόσφατα από τις ΗΠΑ και ο Kabakov επρόκειτο να ταξιδέψει στο Macau για να παρουσιάσει την ιδέα σε μια αλυσίδα καζίνο.
Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως οι αστυνομικές αρχές διαφόρων περιοχών της Ρωσίας έχουν ήδη έρθει σε επικοινωνία μαζί τους και τους είπαν πως έχουν ξεκινήσει να "φορτώνουν" φωτογραφίες υπόπτων ή μαρτύρων στο FindFace και βρήκαν αποτελέσματα.
«Είναι τρελό. Υπήρχαν υποθέσεις που δεν υπήρξε καμία κίνηση για χρόνια και τώρα λύθηκαν» λέει ο Kabakov.
Η εταιρία βρίσκεται ένα βήμα πριν να υπογράψει συμβόλαιο με την ρωσική κυβέρνηση για να εργαστεί με το δίκτυο των 150.000 CCTV καμερών της Μόσχας.
Έτσι, αν γίνεται κάποιο έγκλημα, οι φωτογραφίες από οποιονδήποτε στην περιοχή θα μπαίνουν στο σύστημα και θα συγκρίνονται με εικόνες από καταζητούμενους, δικαστικά αρχεία ακόμη και από τα social media.
Οι αρχές θα μπορούν να εντοπίζουν με αυτόν τον τρόπο μέχρι και ποιοι ακριβώς συμμετείχαν σε μια πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους.
Οι Kabakov και Kukharenko διευκρινίζουν πως μέχρι στιγμής δεν έχουν έρθει σε επαφή με την υπηρεσία ασφαλείας FSB της Ρωσίας, αλλά πως αν αυτό γίνει είναι «πρόθυμοι να συζητήσουν οποιαδήποτε προσφορά».
Επιπλέον εξετάζουν και άνοιγμα στο λιανικό εμπόριο.
Συγκεκριμένα ο Kabakov ονειρεύεται έναν κόσμο όπου οι κάμερες θα σε εντοπίζουν να κοιτάς για παράδειγμα ένα στερεοφωνικό σε κάποιο μαγαζί, ο ιδιοκτήτης θα βρίσκει την ταυτότητά σου και μετά θα μπορεί να σου πουλήσει πιο εύκολα το κατάλληλο για σένα μηχάνημα.
«Στον σημερινό κόσμο, είμαστε περικυκλωμένοι από gadget. Τ
α τηλέφωνά μας, οι τηλεοράσεις, τα ψυγεία, τα πάντα γύρω μας στέλνουν real-time πληροφορίες για εμάς.
Ήδη έχουμε πλήρη στοιχεία για τις κινήσεις των ανθρώπων, τα ενδιαφέροντά τους και πάει λέγοντας.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως στον σύγχρονο κόσμο ο καθένας μας είναι στο επίκεντρο της τεχνολογίας.
Πρέπει να μπορείς να ζήσεις με αυτό» λέει ο Kabakov.
Το πείραμα του Ιgor Tsvetkov.
O Ρώσος Ιgor Tsvetkov, πέρασε αρκετό καιρό φωτογραφίζοντας άγνωστους συνεπιβάτες του στο μετρό και συνολικά απαθανάτισε πάνω από 100 ανθρώπους.
Όταν έβαλε τις φωτογραφίες στην εφαρμογή FindFace για να δει αν θα μπορούσε να εντοπίσει τους ανθρώπους στο VKontakte, η εφαρμογή δούλεψε και μάλιστα τα πήγε (τρομακτικά) πολύ καλά.
Εντόπισε με μεγάλη ευκολία και ακρίβεια πάνω από το 70% των ανθρώπων που φωτογράφισε ο Ιgor, παρόλο που πολλοί από αυτούς είχαν εντελώς διαφορετικές πόζες και αλλαγμένο στιλ στις φωτογραφίες τους στο VKontakte.
"Το πείραμα αυτό δίνει μια εικόνα του μέλλοντος που μας περιμένει αν συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τόσο πολύ για τον εαυτό μας στο διαδίκτυο, όπως κάνουμε τώρα." αναφέρει ο ίδιος στην ιστοσελίδα του που έχει αναρτήσει τα ευρήματα.
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: